KM helg

31. August 2014 - Mathias Benjaminsen

I helgen har det vært både KM langdistanse på Ski og KM stafett i Sarpsborg. Her er et lite sammendrag med mange bilder fra stafetten nederst i saken.

DSC_0013

KM langdistanse – lørdag

På lørdagens langdistanse fikk Lillomarka åtte KM medaljer hvorav hele fem av dem var av høyeste valør. Bjørn Larsson var en av vinnerene i H85, i mangel av klasse H90 som han egentlig tilhører. Bjørn er forøvrig fast postutsetter for Gaupene hver onsdag
. Intet mindre enn imponerende og noe Lillomarka O-lag setter veldig stor pris på. Gratulerer med KM-tittelen!

Toril Hallan og Jens Olav Kløvrud tok begge seieren i de harde klassene D50 og H55. Ingrid Blindheim ble nummer tre i D11-12
. Steinar Kollerud hadde farten inne i H17-18, men en bom fratok ham seieren. Det ble til slutt en tredjeplass.

Vi legger også merke til at Ove Hildrum, som vant vårens Tour of Lillomarka sammenlagt i B-klassen, også ble nummer tre i helgens H17B-klasse. Noterbart er også Stian Lillegård som går fra seier til seier i H17C. Bra jobba Stian!

KM stafett – søndag

Lillomarka har gode tradisjoner fra KM stafett og er alltid i toppen. I år var intet unntak. I eliteklassene var Lillomarka nummer en og tre i herreklassen og ledet dameklassen innad i kretsen etter første etappe.

Herrene kjempet bra og Nicholas Oskarsson var med teten inn på andreetappe kun sekunder bak Nydalen. Gaute Hallan Steiwer løp ut med seier i siktet, men det ble en bom underveis og Anders Nordberg rykket i fra. Alikevel ble det en andreplass i kretsen. Dermed er herrene klare for NM om to uker.

DSC_0047

Matt Speake på vei inn i tet på første etappe.

Damene ble til slutt nummer 7 i kretsen. Unge Kristin Brekke fikk en tøff oppgave på andreetappen og tapte litt
. Andrine Benjaminsen hadde sitt første løp etter to ukers sykdom, og leverte en helt ok sisteetappe. Det blir spennende å se hva jentene kan få til i NM og ikke minst junior-NM neste helg.

DSC_0049

Kristin Brekke på vei til veksling.

Andrelaget til herrene løp inn til en respektabel åttendeplass i kretsen og dermed også beste andrelag. Damenes andrelag var litt lenger bak, men med mange lag bak seg.

Ungdommene hadde en tøff dag på lørdagen, men var tilbake for fullt på stafetten. Førsteetappe kan være en tøff oppgave om det så er Jukola eller KM stafett. Men Joar Oldernes og Maria Rørvik Haver viste at det ikke var noe problem for dem. Joar var inne som nummer ti og Maria vekslet som nummer sju i kamp med tøffe 16-åringer.

Jevn løping brakte begge lagene trygt inn midt på lista. Ikke så aller verst for de unge lagene.

Andrlaget til gutta hadde litt mer problemer, ta det som god læring

– a comprehensive sexual, medical and psycho-socialabout ED. Not one of the main organic risk factors is sildenafil.

.

DSC_0089

Simen Masdal inn til veksling på ungdomslaget.

Lilomarka hadde også to lag i H150 klassen. Arne Dybdahl på andrelaget imponerte på første etappe og vekslett som fjerdemann. Andrelaget jublet og førstelaget fortivlte. Men stafetten var langt fra over. En sterk opphenting av Stein Blomseth på andreetappe brakte førstelaget opp fra 14. til femte plass. Stein hadde klart beste etappetid.

Terje Blindheim leverte en god sisteetappe for andrelaget men det var ikke nok til å hente inn førstelagets Vidar Benjaminsen.

Tilslutt ble det femte og tiende plass på de to H150 lagene.

Takk til Lars Audun Vold for flotte bilder
. Klikk og nyt!