Swiss O Week i Zermatt – høydetrening og familieferie

15. August 2014 - admin

Fra 19.-26. juli var mange aktive Lillomarkinger og familiene deres opptatt med høydetrening i Zermatt i Sveits
. Tjue løpere var påmeldt i dette fantastiske høyfjellsløpet, de fleste i ungdomsklassene 14-18 år.

Samlet resultatoversikt finnes her http://www.swiss-o-week.ch/files/gesamtrangliste_sow2014nach_E6.pdf

LOL i Zermatt 21014

En del av gjengen etter løpet i alpint terreng ved Trockener steg på 2930 moh, med Matterhorn i bakgrunnen. Agnete N., Jonas J., Ingjerd, Sindre, Eirik, Joar og Trond var ikke med da bildet ble tatt.

Zermatt er en kompakt by på 1600 m.o.h. på grensa til Italia. Lett å finne hverandre, selv om dette var å regne som en privat tur. Transport til de ulike samlingsplassene var utrolig bra organisert med gondolbaner eller tog
. Etter løpene og på fridagen ble ulike aktiviteter utforsket: Klatring, i trepark eller i fjellsidene, sykling, ski når forholdene tillot det, fotturer, minigolf, paragliding eller konditoribesøk.

Løpene var fin opplading for de som deltok i Hovedløpet og Night Hawk. Ellers nevnes o-debutantene Harald og Trine som fikk blod på tann i Challenge-klassen, og Knut F
. som vekket gammelt o-talent til live i samme klasse
. Josef og Johnny underholdt med godmodig kniving i HB, der Josef dro innpå etterhvert som uka gikk. Merete og Elin oppnådde resultatet «Well-done» i alle løp. Hyggelig, men kjipt å konkurrere i Ferien-klasse uten tidtaking eller rangering.

Trond H10 Zermatt 2014

Trond deltok i H10, her i innløpet ved Grünsee.

I alt 37 nasjoner var representert med mer enn 4 600 løpere, med Norge som nest største nasjon. Swiss O Week arrangeres annenhvert år. I 2016 skjer det i Engadin, St. Moritz fra 16. – 23. juli, i uka etter junior-VM på samme sted. Anbefales!