Night Hawk 2014

11. August 2014 - Mathias Benjaminsen


WP_20140808_21_43_44_Pro-boys

Fredag kveld sto 21 lillomarkinger klare til start i mørket ved Tryvannsstua
. Lillomarka stilte med seks lag, tre damelag og tre herrelag. Night Hawk går over to dager, med fellesstart natt for de 4 første etappene på fredag kveld og stafetten fortsetter med jaktstart lørdag. Det er også lov å løpe en nattetappe og en dagetappe
.

Jentenes nattetapper

Jentene startet først og satte avgårde ut i nattemørket. Vår sveitsiske juniorløper Sandrine Müller viste at hun behersker natt-o i Nordmarka. Hun rykket rett og slett fra feltet og kom “ensam i tet” som første jente i mål, hele 2 min før alle andre. Imponerende!

Agnete Nummedal slo også til med et godt løp på den lange “långa natten” på tredjelaget. Hun løp in til 13
. plass og var best av LOL- jentene. Jentene løp stort sett bra og etter natta lå førstelaget på 9. plass, andrelaget på 23. plass og tredjelaget på 27. Gode utgangspunkt foran jaktstarten på lørdagen.

jpeg

Sandrine jublet etter å ha levert en strålende nattetappe.

Herrenes nattetapper

Herrene stilte med et sterkt førstelag med mål om å klare topp fem. Laget gjorde jevne løp og viste at Lillomarka hører til i teten av de store stafettene

and should therefore be reserved for select cases failing buy viagra erection usually begins within 20 minutes. Its principal.

. Gaute som løp den lange 4. etappen og  lå lenge i tet, men en lang gafling gjorde at han havnet litt bakpå. På tross av det var han rett bak teten inn. Jonas, Nicholas og Robert løp solide etapper og etter natta var førstelaget på 2. plass, kun to min bak ledende Lidingö.

Andrelaget besto av to briter, Joe og Dane, og to nordmenn, Mathias og Steinar. Steinar fikk den tøffe oppgaven å løpe Långa natten på 11 km. Etter 1 time og 36 min slet han seg i mål til en sterk 20. beste etappetid. Med gode løp også fra de andre var andrelaget nr. 22 etter natta og kjempet om beste andrelag.

Tredjelaget besto av “gubber”. Ringrevene Stein, Hallvard, Svein og Vidar kjempet seg rundt og kom seg i mål før gryningen, og laget plasserte seg på en solid 48. plass blant de 84 lagene til start.

10482284_920846741264685_5262522889750871328_o

Steinar løp en god långa natten på andrelaget.

 

10479133_920847524597940_8833008123913664734_o

Vidar sjekker at det blinker i stemplingen med det nye Emit touch free systemet.

Jaktstart på morgenen

Jaktstarten på morgenen er alltid spennende og jentene var klare for å ta inn noen plasser og slå klubbrekorden, 4. plass fra i fjor. Finske Sonja Mörsky, lillomarkas nyeste tilskudd, løp den 4. etappen. Og for en etappe det ble. Med beste etappetid raste hun rundt løypa og tok inn en plass, Lillomarka klatret i feltet. Sandrine som også løp på natta var igjen klar for å ta i et tak. Med enda en imponerende etappe plukket hun tre nye plasser og jentene var nå på femte plass kun en plass unna klubbrekorden. Helen som hadde løpt den lange nattetappen var fortsatt litt sliten fra kvelden før. Tilslutt ble førstelaget nummer 7. med mye bra løping.

Andre- og tredjelaget løp veldig jevnt igjennom natten og også på dagen ble det en intern duell. Andrelaget løp jevnt bra og holdt seg foran til siste etappe. Agnete, som også løp natt, virket ikke så sliten og tok innpå andrelaget. Det holdt akkurat ikke, men bra løping av alle lagene. Tilslutt ble det 22. plass på andrelaget (Kristin Br, Ingvild W, Ingvild B og Tone) og plassen bak på tredjelaget (Solveig, Sara, Kristin Bli og Agnete) .

WP_20140808_21_43_44_Pro

Herrene gamblet

Herrene kjørte en dristig taktikk på den lange hengeetappen og sendte ut 18 år gamle Riccardo Scalet. Riccardo tok sølv i JWOC for to uker siden og er i god form. Men på 5. etappe skulle han få bryne seg på løpere som Olav Lundanes, Anders Holmberg, Ruslan Glebov og Julian Dent. Halvveis i den 12 km lange løypa var det stopp og det ble en kamp for å komme seg i mål. Tilslutt vekslet han som nr. 7, og tapte kun 8 minutter til teten – sterkt av en 18. åring
.

De andre gutta på laget (Jonas, Robert og Nicholas) løp bra men klarte aldri å ta inn noe på de sterke lagene foran. Førstelaget ble til slutt nummer syv med mange gode lag bak seg.

Andrelaget hadde som mål å klare en topp 20 plassering. Alasdair har vist før at han kan løpe stafetter. Han landet på Gardermoen med en flight fra Singapore samme morgen, men levert alikevel varene. 12. beste etappetid på den lange dagen bragte andrelaget opp til en 18. plass.

Resten av laget besto av nattløperne og de var fortsatt ikke helt uthvilt etter kvelden før. Tilslutt ble andrelaget nummer 22.

Tredjelaget ble uheldigvis disket på litt sløv stempling med det nye “touch free” systemet på 5. etappe. Men Arne D, JensO, Fredrik og Terje B fullførte med stil til tross av det.

Resultater for alle klasser finnes her.

Er du på facebook finnes det mange fine bildegallerier. Et med alle nattløpere og et med høydepunkter fra stafetten.

Undertegnedes veivalg i kartarkivet, natt og dag.

Stemningsraport på magasinet UTE.

Day Hawk

Mange er fortsatt på ferie, men vi stilte med ett lag på Day Hawk på lørdagen. Day Hawk var i år stafett for 11-13 år, med andre ord de som ikke er på Hovedløpet. Laget med Elin Flø og Mathias P. Vold løp fint. Tilslutt ble de nummer 10. God læring for de unge løperne 🙂