Knallsamling på Norwegian Spring

30. April 2014 - Vidar Benjaminsen

Sist helg var det klart for massemønstring i Halden. På programmet stod det både sprint, mellomdistanse, stafett og langdistanse. Lillomarka hadde leid seg inn på Venåshytta. Både Gauper, juniorer, seniorer og veteraner hadde en flott helg i Halden med gode plasseringer og solskinn.

_MG_4352

Av Reidunn Hallan

På fredag ettermiddag var nesten hele norgeseliten på plass da Vårsprinten ble arrangert i Halden sentrum
. Sprintløpet gikk på et nytegnet kart og i området sentrum Halden nord-øst
. Med start langs elva og med innkomst i parken var det et oversiktlig og komprimert arrangement.  Løpet var første løp i Norgescupen og WRE arrangement. Gaute Hallan Steiwer viste at igjen er i norgestoppen da han løp inn til seier i herrenes eliteklasse
. I damenes eliteklasse ble 7. plass til Helen Palmer

(much lessExtremely viagra.

.

_MG_4327

På lørdag var det både mellomdistanse og ungdomsstafett. På en oversiktlig arena som badet i sol, kunne vi først følge ungdommene våre i en spennende stafett. I D11-12 ble det en flott 4. plass med Ingrid Blindheim på 1. etappe og Netta Bar-Nathan på ankeretappen. Det må nevnes at Ingrid heiv seg under gjerdet på veksling og ble med Netta på enda en runde rundt den 2km lange løypa.

Ungdommene som løper i 13-16 klassen hadde hard kamp i stafetten, men forbedrer seg fra år til år. Med et ungt lag løp førstelaget til guttene inn til 24. plass med andrelaget rett etter på en 26. plass. Neste år blir det muligheter til å klattre enda litt til. Ungdommene retter også en takk til Trond Oldernes som hoppet opp fra gaupenes 9-10 års gruppe og tok andreetappe på andrelaget, tøfft gjort. Jentene ble desværre disket, men slår sterkere tilbake allerede på 10mila.

På mellomdistansen ble det et spennende oppgjør i herrenes eliteklasse. Nicholas Oskarsson viste at han er å regne blant de beste i Norge da han løp inn til 4. plass. Matthew Speake løp inn til en fin 8. plass.

_MG_4337

På lørdag ettermiddag hadde Josef tent opp grillen på Venåshytta og her kunne han by på pølser burgere og fiskekaker. Unge og litt eldre moret seg med å kaste ball til hverandre med hunden Tinka som den mest ivrige i leken
. Gaute testet spurtegenskapene sine mot Trond Oldernes før han lovet en belønning til de som slo han i spurten dagen etter. Heldig for han var det ingen som klarte det – denne gangen.

_MG_4349_MG_4357

På søndagens langdistanse viste Gaute igjen økende form ved å bli nr 3 i H21E. De to gode løpene resulterte i at Gaute ble tatt ut til landslagets VM-samling i Italia. Målet for Gaute er VM-start til sommeren. Siri Kollerud løp inn til en fin 5. plass i D19-20E. Ellers var det flere gode resultater på søndag: Toril Oldernes ble nr 2 i D13-16C. I H80 ble det seier til Tor Henriksen og i H14 løp Jens Johan Brekke inn til en flott 5. plass.