Superstart i Danmark – Gaute og Nico til EM

27. March 2014 - Vidar Benjaminsen

Lillomarka Orienteringslag hadde mange løpere på start i Danish Spring-konkurransene forrige helg. Etter en lang vinter med tidvis snøfylt terreng her hjemme, var det spent stemning på sesongens første orienteringsløp.

Nicholas Oskarsson testløp EM

Nico gir alt for en plass på EM-laget (Foto: Reidunn H)

Av Siri Vilberg

Fordi de tre løpene var EM-uttaksløp for de norske seniorene, var det ekstra mange nordmenn med
. Det første løpet var en sprintdistanse i parkterreng og boligområder i Helsingør, helt nordøst i Danmark
. Løypa var uvanlig morsom og krevde mye av løperne, og det var et fåtall som klarte å komme seg gjennom de drøyt to kilometerne uten å gå i noen av fellene fra løypeleggeren. Selv med noen småfeil mot slutten av løpet, var Gaute Hallan Steiwer nest best av de norske, og ble nummer åtte på distansen. Helmut Gremmel ble nummer 15, rett foran Nicholas Oskarsson som ikke var like fornøyd med sitt løp.

Mellomdistansen dagen etter lå i skogen lengre vest på Sjælland. Mange av de våryre norske løpere strevde med kombinasjonen av høy fart og til tider diffust terreng. De britiske damene, med Helen Palmer i spissen, forsvarte Lillomarkas ære på beste vis. Palmer ble nummer 9, halvannet minutt foran Lucy Butt som ble nummer 17. Helmut viste nok en gang god form med sin 14. plass. De andre lillomarkaherrene hadde en dårligere dag, og Nicholas og Gaute fryktet begge for at EM-plassen skulle ryke på den dårlige mellomdistanseløpinga.

Gaute Hallan Steiwer testløp EM

Gaute mot mål og EM-plass. (Foto: Reidunn H)

En skjerping måtte til, og på langdistansen dagen etter, fungerte alt det som ikke fungerte på mellomdistansen. Nico imponerte stort med sin 7. plass i den 17 kilometer lange løypa. Selv mener han at han aldri har vært i bedre form enn det han er nå
. Etter mange år med solid trening, var det ekstra hyggelig at han fikk til et godt løp da det telte som mest. Gaute løp også en fin langdistanse, og er nå definitivt tilbake etter at han gikk på en treningssmell for et par sesonger siden

sexual problems. sildenafil dosage sexual problems..

.

I herrenes juniorklassene løp søsknene Kollerud solide løp. Steinar ble nummer 9 og Siri ble nummer 11 i de respektive klassene. Siri mente hun hadde løpt bra fordi hun hadde tatt det med ro og ikke latt seg rive med av den gode løpbarheten. Noen av de andre lillomarkajentene så henne i skogen, og rynket litt på nesa av dette. Det hadde definitivt sett ut som Siri fløy bortover den danske, løvdekte skogbunnen.

Prikken over i-en i den etterlengtete sesongstarten kom da Gaute og Nicholas fikk vite at de er tatt ut til å løpe europamesterskapet i Portugal 10. – 16. april
. Der har de alle muligheter til å lykkes. De får følge av de andre klubbmedlemmene, Helmut , Christian Wartbichler og Robert Merl, og Helen Palmer som løper Storbritannia.

Bare et par uker etter det igjen, er det Tiomila, vårens stafetthøypepunkt i orienteringssammenheng. Det kan bli veldig spennende!

Link til Danish Spring her.

Og noen bilder fra Rudi Olsen på den avsluttende pizzaseansen. Beste spurttid siste dag ble for øvrig delt seier mellom Lucy Butt og Mathias Benjaminsen (jentene hadde 3 sekunder til gode på gutta). Premien var gratis pizza.