Deltagerrekord på Lillomarka Nord-Sør

19. October 2023 - Mathias Benjaminsen

Aldri før har det vært flere som har nytt turen gjennom marka på Lillomarka Nord-Sør. 203 løpere ble fasiten i årets løp, selv med to andre løp i Oslo denne helgen. Det var også veldig populært med svele og pølse inkludert i startkontigenten når løperne kom i mål.

Årets løp startet ved foten av Barlindåsen før løperne beveget seg på tvers av marka og over til drikkeposten på Skredderudtjern. Den lengste løypa hadde også en ekstra runde oppe ved Sinober før de snudde sørover.

Været var upåklagelig med sol og rundt 6 grader. Regnet fra fredagen hadde også rukket å tørke delvis opp, så alt i alt var det gode løpsforhold.

Det var som vanlig mange veivalg på årets løype. 4-5 strekket på 15 kilometeren gikk på tvers av Barlindåsen. Her var det 450m lenger å løpe veien rundt venstre, men det viste seg at både høyre og venstreveivalget var innenfor et halvminutt av hverandre.

8-9 strekket ble avgjørende i 15 kilometeren, hvor vinneren Thomas Nipen fra Koll fikk en ørliten luke han kunne utnytte og han dro sakte i fra på vei til 9. og ut av bålposten mot 10. Han holdt unna til tross av en bom på vei ut av 12. post og kunne løpe i mål som første vinner fra Koll i Nord-Sør.

Anna Ulvensøen fra Nydalen vant damenes 15 kilometer i parløp med Vegard Blomseth Johnsen og hunden Troika.

I 10 kilometeren dannet det seg tidlig en tet duo med de to Nydalen løperne Sigurd Størmer-Antonsen og Alfred Teig. På dagens lengste strekk, på vei til 3. post, dro de høyre mens flesteparten av klynga bak løp venstre. Det lønte seg og det ble en duell mellom 17 år gamle Størmer-Antonsen og 14 åringen Teig.

Til slutt var det Størmer-Antonsen som fikk en luke ut av 6. post og kunne avgjøre det til sin fordel. Alfred Teig berget andreplssen etter litt problemer på slutten. Ukrainske Serhii Kiziiov ble nummer tre. Han er forøvrig døv og lager jevnlig youtubvideoer fra løp han løper.

Kari Madslien fra Nydalen vant damenes 10 kilometer. Og med hennes egne ord: “Når PM åpner for parløp hadde ikke Jon Iver noe annet valg enn å dra på kona rundt hele løypa”. Det støtter vi 100% og oppfordrer alle til å ta med en venn neste år.

Parallelt med de lengste løypene som hadde fellesstart fra Snippen var det en åpen 4 kilometers løype på Arenaen med fristart. Morten Kongsberg fra Tyrving og Audrun Utskarpen fra IL Geoform vant klassene her.

Det ble forøvrig høydramatisk da en en av de eldste deltagerene i 4 kilometeren ble funnet utslitt og blek på nest siste post. Per Osen fra Vestre Akers SK var først på stedet og forsto alvoret i situasjonen og ringte 113. Arrangørene ble også fort varslet av innkommende løpere og med hjelp av Øyvind Mobakken på firehjulingen og handlekraftige arrangører ble vedkommende fraktet ut av skogen og inn i ambulansen.

Etter noen tester ble det konstatert at de skulle videre til akutten og godt var det da det viste seg å være et 3/4 hjerteinfarkt.

Vedkommende er nå operert, alt står bra til og vi har fått en takk på mail som vi ønsket å viderebringe til alle som hjalp til i skogen og en spesiell takk til Per Osen som handlet kjapt og ringte ambulansen.

Selv med en dramatisk avslutning på dagen ble det et flott arrangement og vi ser allerede frem til neste år. Hvor går løypa da mon tro?

Resultater i Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=18741&groupBy=EventClass

Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/115517/Lillomarka-Nord-Sor