Over 300 stykker testet Tour of Lillomarka

14. June 2022 - Mathias Benjaminsen

Over 7 løp fra april til juni har Tour of Lillomarka vært et fast innslag på mandagene. I løpet av våren har over 300 løpere vært innom arrangementet og løpt et eller flere løp. Det var også deltager-rekord på to av løpene med hele 126 deltagere. Vi håper alle har kost seg på orinteringsutfordringer i Lillomarka denne våren. Til høsten er vi tilbake med 6 nye løp fra slutten av august.

Tour of Lillomarka er også en sammenlagt konkurranse, selv om kanskje ikke så mange vet om den. Det deles ut 1000 poeng til vinneren av hver klasse og for hvert sekund du er bak trekkes det 0.3 poeng. Av de 7 løpene var det også de 5 beste som telte i sammen draget.

Herrer A ble vunnet av Espen Beer Prydz fra Heming. Han løp fem løp, men vant til gjengjeld tre av løpene tidlig på våren. Men det var alike vell under 100 poeng som skilte han fra Finn Gjerull Rygh på andreplass. For å minne om poengutregningen er det snakk om 30 sekunder som skilte de to etter syv løp.

Løypeleggeren selv Mathias Vold snek seg inn på en tredjeplass. Kanskje litt kontroversielt siden han legger løypa og ofte henger ut postene samme dag som løpet. Men uansett beste Lillomarking, tett fulgt av Håkon og Brynjar.

I Damer A vant Tone, hun manglet bare 24 poeng fra full score og var dermed vanskelig å slå for de andre. Hun har også løpt alle løpene i våres og vant to av løpene tidlig i mai. Bente Fjeld fulgte på andreplass, hun har stadig klatret på resultatlistene og vant det siste løpet fra Ammerudbommen i går.

Maria ble nummer tre til slutt med fire starter hvor tre av dem var seiere. Trine og Sara fulgte etter der, begge med syv av syv starter i årets tour.

Herrer B ble vunnet av Vidar Berteig som løper for Geoform. Her må vi nevne en hederlig innsats på tredjeplass av Iver Fjeld Bjonviken. 13-åringen som kommer fra skimiljøet i Årvoll, men som blir stadig bedre til å orientere.

Damer B ble vunnet av Monica Vigemyr Lofthaug som løper for Oddersjaa orientering.

Herrer C ble vunnet av Per Ongstad mens damenes C klasse ble vunnet av Eldbjørg Markhus Brekke.

Alt i alt har det vært 7 flotte løp fra Krigsskolen, Bånkall og Ammerudbommen. Spesielt spennende med Bånkall som var ny arena i år. Vi har også reist gjennom årstidene med surt vær og 12 grader på de første løpene til 22 grader og sol på de siste.

Til høsten er vi tilbake rundt skolestart i august!