Rekord deltagelse på Lillomarka nord/sør

15. October 2018 - Mathias Benjaminsen

Årets løp gikk fra Movatn helt nord i marka og hadde mål på Lillostua, hele 191 deltagere stilte til start på årets løp. Det ble fort folksomt på Movatn stasjon da flesteparten av årets deltagere veltet ut av toget ti over ti.

Med nesten 30 etteranmeldte på samlingsplass ble det også rift om kartene. Det ble løst ved at gode venner delte og på start kom alle seg av gårde. Til bålposten hvor det var kartbytte ble det i mellomtiden printet og fraktet ut ekstra kart. Der sto JensO og serverte saft til slitne deltagere som akkurat hadde løpt det over fire kilometer lange strekket igjennom marka. Årets løype (link i bunn) strakk seg over tre A3 kart med en kartsnu og et kartbytte.

Det var Oppsal duoen Tor Andreas Andersen og Thomas Ruud som delte seieren i 15 km klassen, fem minutter foran Torbjørn Blom-hagen fra Fossum. Det ble dramatisk på kartbytte da to av deltagerene tok fortsettelsen på 10 km i stedet for 15 km. Om disse hadde tatt rett kart kunne det fort blitt annerledes.

For damene var det Agnes Leo fra Halden som vant 15 kilometeren foran Hedda Skatvedt fra Raumar og Ingrid Blindheim fra Lillomarka.

Ti kilometeren for herrer ble vunnet av Eirik Jansson Haverstad fra Lierbygda. Han var en av de som tok feil kart og fullførte dermed 10 kilometeren. Jan Tore Henriksen, Nydalen SK, ble nummer to og Are Kristiansen fra IL Tyrving ble tre.

Siri Størmer vant 10 km for damene, foran Alva Marika Niklasson fra Kolbotn og Skimt OL og duoen Oda Scheele og Pia Young Vik fra Nydalen SK. Alle de tre løper til vanlig i D15-16.

Fra Lillostua var det også et kortere tilbud på 4 km. Her var det Vidar Berteig og Marie Scheele som vant henholdsvis herre og dameklassen.

Fullstendig resultater og strekktider finner du her.

Under finner du mange bilder fra skogen tatt av JensO og undertegnede.