En medalje av hver valør i NM

15. September 2020 - Mathias Benjaminsen

Lillomarka tok en medalje av hver valør på helgens NM uke i Mostadmarka rett nord for Trondheim. Andrine tok et sterkt gull på langdistansen, samt sølv på mellomdistansen i seniorklassen. Netta tok også en flott bronsemedalje i D17-18 på mellomdistansen. I tillegg var det veldig mange gode enkeltprestasjoner fra mange av lillomarkingene.

Årets NM uke ble arrangert av Freidig, Wing OK og Malvik IL i Mostadmarka midt mellom Hell og Selbu.

Terrenget besto av detaljert og krevende villmark med klassiske trøndermyrer og fin bunn. Været var typisk trøndervær hele uka, en god blanding mellom sol, regn, overskyet og opphold

Andrine var på plass allerede på tirsdag for å finpusse formen og teste terrenget, mens resten av gjengen kom opp onsdag kveld klar til langdistanse dagen etter.

Langdistansen ble en stor suksess for Andrine som tok gull, sitt andre på rad etter at hun vant kongepokal på samme distanse i fjor. Hun vant til slutt med nesten fire minutter på den 8,3 km lange løypa.

Elias viste også hva han har inne da han løftet seg kraftig fra sist helgen og løp inn til en 11. plass på langdistansen i H19-20. Under kan du se løypa hans fra langdistansen.

Netta og Ingrid ble henholdsvis nummer 14 og 19 på langdistansen, begge gode plasseringer i D17-18.

På kvelden kom også resten av gjengen opp til Trondheim klar for mellomdistanse og stafett.

Fredag var det mellomdistanse-kvalifisering for seniorene. Mens juniorene hadde hviledag med rolig jogg, en liten fjelltur og taco middag.

På kvalifiseringen var det et meget krevende og uoversiktlig terreng som ventet løperne. På tross av det vant Andrine sitt heat og var dermed klar for finale.

Kanskje litt mer overraskende, men veldig gledelig, var det at Karoline også kvalifiserte seg på siste kvalik plass og var dermed klar for finale dagen etter.

Finaledagen startet bra da Netta tok en sterk bronsemedalje i D17-18. Etter et godt løp var hun lenge på andreplass i mål, men med mange gode løpere som startet bak. Det var sekundstrid helt til siste løper kom i mål, men det var altså bare en som klarte å dytte henne ned og dermed hold det til bronse.

I samme klasse gjorde Ingrid nok et bra løp med 12. plass. Under kan du se løypa til D17-18 på mellomdistansen.

Elias gjorde nok et fint løp i H19-20 hvor han ble nummer 16 til slutt, på tross av noen små bom som nok irriterte litt i mål. Mathias fikk også et fint løft etter langdistansen og ble til slutt nummer 22.

På slutten av dagen skulle seniorklassene avgjøres og det var knyttet stor spenning til om Andrine kunne ta enda et gull og kongepokal. Men det lyktes ikke helt og på tross av at hun kun var 1 min bak i mål og tok sølvmedalje var det med en viss bismak.

På NM ukas siste dag er det alltid stafett og her åpnet Netta ballet for damene med en flott førsteetappe hvor hun vekslet som nummer 15 . Et meget godt løp igjen fra en 17 åring i kamp mot etablerte seniorløpere.

Karoline fikk det ikke helt til på andre etappe, mens Andrine leverte beste etappetid på siste etappe og kunne løpe laget inn til 16. plass i mål.

Elias løp første for herrene. På tross av et bra løp ble det til slutt 40. plass i mål, etter å ha hatt lang gaffling på førstepost og en liten bom underveis.

Undertegnede løp et meget godt teknisk løp, på tross av at den fysiske formen ikke var helt på topp. Mathias V. avsluttet stafetten for gutta og løp laget inn til 42. plass til slutt.

Alt i alt kan vi si oss veldig fornøyd med NM uka hvor det ble en medalje av hver valør, samt mange gode individuelle prestasjoner som vi tar med oss videre.

Topp bilde av Juni Marie Benjaminsen, resten av arrangøren v/ Per Ivar Skinderhaug.