buy facebook likes

Lillodiltdagen

26. May 2019 - Mathias Benjaminsen

Lillodilt-komiteen med hjelpere arrangerte Lillodilt-dagen fra klubbhytta søndag 26/5. Vi fikk mange besøkende og delte ut over 110 kart i tillegg til at mange diltere lastet ned kartet fra nettet og ikke brukte papirutgaven.

I anledning Lillodiltens 50-årsjubileum i år kom noen av dem som startet opp Lillodilten og kastet lys over arrangementet. En glad bukett finner dere på bildet over. Bjørn Larsson (94) var en av initiativtakerne i 1969 når vår egen turorientering ble startet i regi av Grorud IL. I mange år hadde Bjørn et stort ansvar med å tilrettelegge for en av de flotteste tur-aktivitetene i Groruddalen. Inntektene fra salg av Lill-o-dilt-konvolutter var, og er fortsatt, et betydelig bidrag til driften av Lillomarka O-lag. Det er ikke få dugnadstimer opp gjennom årene Bjørn har lagt ned i postutsetting, maling og pussing av metallplatene som ble brukt i titalls år, samt forberedelser med innhenting av all informasjon og kart som lages i forbindelse med dilten. Sammen med kona Grete, søster Grethe og Torstein Bjerke var de på plass for å bli intervjuet av Akers Avis Groruddalen i forbindelse med 50-års jubileet.

Torstein var en av initiativtakerne til at Lillomarka o-lag skaffet seg Lill-o-stua som samlingspunkt i 1988, Det kommer en artikkel om det arbeidet som ble nedlagt med oppussing av Lill-o-stua her på websiden. Det gikk et tusentalls arbeidstimer fra en ivrig dugnadsgjeng frem til hytta sto klar til dugnadsfest 15. desember 1988.

Grethe passer på å rydde og stelle på Lill-o-stua den dag i dag. Hun er stadig innom og holder en hånd over den fine klubbhytta vår. Den tidligere veteran-verdensmesteren følger ivrig med på Lillomarka-resultater og holder seg fortsatt sprek selv også.

Dagens Lill-o-dilt komite ledet av Martin Granly kan med stolthet føre tradisjonen med dilten videre. De gjør en fantastisk innsats for alle forventningsfulle deltakere år etter år, og ikke minst gir arbeidet et meget viktig bidrag til driften av Lillomarka O-lag.

Kaffe, vafler, saft, diplomer og premier til de minste gikk unna i vinden på tunet utenfor garasjen og Moelvenbrakka og mange hyggelige samtaler ble ført mellom glade diltere. 50-års jubileet ble markert med gratis bevertning i anledningen – noe som ble satt ekstra pris på.