buy facebook likes

Gromløpet lørdag 9. juni, KM mellomdistanse

2. June 2018 - Mathias Benjaminsen


Lørdag 9. juni arrangerer vi KM mellomdistanse og Trimtexcup fra husmannsplassen Slengfu. I skogen ovenfor Breisjøen møter løperne kortklippt mosebunn i naturreservatet på Slengfehøgda. Vel i mål er det faktisk premie til alle, vi har 750 Lillomarka-håndklær som trenger nye eiere. De blir delt ut av vår EM løper Andrine.

Gromløpet og KM mellomdistanse byr med andre ord på en unik o-opplevelse i Oslo. Løpet går faktisk i et område hvor det er meget lenge siden det har vært o-løp. Området består delvis av høyreist glissen urskog hvor lyngen ikke har fått tak. Nærmere arena blir det mer teknisk krevende orientering mot Slengfu.

Ordinær påmeldingsfrist er mandag ved midnatt. Påmelding, PM, nybegynnerkart og annen informasjon finner du på Eventor: http://eventor.orientering.no/Events/Show/8998

Ankomst vil være via utfartsparkeringen på Ammerud, i Lilloseterveien. Derfra er det ca 1,6 km til samlingsplass langs grusvei. Det er begrenset med parkeringsplasser, så vi anbefaler å ta T-banen til Ammerud og buss rute 62 Grorud Ring til stoppested Alundamveien.

For de yngste løperne i N-åpen og H/D 10 samt alle andre N-klasser er det egen start fra parkeringsplassen. Dermed kan man få unna N-løypa på vei til samlingsplass og det blir mindre “gåing” for de yngste.

Fra parkering anbefaler vi sykkel, da er det også mulig å sykle igjennom skogen. Bare husk på at om du har N-løype må du ned til parkeringen for å starte.

Husmannsplassen Slengfu er en gammel seter med beitemark i skogene rundt Slengfehøgda. Senere ble plassen kalt Villa Bloksberg og i området lå det også en gang en hoppbakke. Breisjøen som ligger nærmest samlingsplass er dessverre ikke noe badevann på tross av dens idylliske beliggenhet, den er faktisk en drikkevannskilde.