buy facebook likes

Gaupene

Lillomarkas rekruttavdeling for 4-12 åringer

I et nøtteskall

Velkommen til Gaupene, Lillomarka orienteringslags treningsgruppe for de minste. Gaupene består av barn fra 4-13 år med treninger fra april til oktober.

Vi starter opp 22. april kl. 18 fra Lillostua når 2020 sesongen åpner! Da blir det felles Kick off med resten av klubben.

Vi avventer foreløpig smittesituasjonen rundt koronaviruset, og evt. forlenget forbud mot fellestreninger.

Nytt av året er at vi arrangerer lynkurs i orientering for Gauper og Gaupeforeldre de tre første onsdagene i mai i Lillomarka arena.

Treningene for de yngste er basert på lek og moro, men det blir mer orienteringsteknisk trening og løping når de kommer opp i den eldste av treningsgruppene. Samt kanskje en lærerik del for de voksene også. I Lillomarka o-lag har vi mange engasjerte trenere som alle gjør sitt beste for å lære barna kart og kompass og skape flotte sosiale rammer.

I 2020 blir det en gruppe for 4-7 år, en for 8-10 år og en for 11-13-åringene . Den eldste gruppa vil også få mulighet til å være med på noen ekstra arrangementer som O-trollsamling og høstløp i Sverige. Det vil også bli flere møter med våre eldre ungdommer i løpet av sesongen og kanskje kommer det noen gjestetrenere fra våre beste o-løpere i klubben.

Kontaktperson: Bjørn Wangensteen, Tlf. 46 79 14 12, E-post: gaupene@lillomarka.no

 • Se lenger ned på siden for en oversikt over aktiviteter for sesongen 2020.
 • Det blir O-trollsamling på for alle gauper fra 10-12 år sammen med jevnaldrende fra andre klubber i o-kretsen en gang i utpå høsten.
 • Familiesamling med overnatting planlegges ifm. Råtasskonkurransen (Ellingsrud) 6-7. juni. Mer info kommer.

Treninger med lek

Hver onsdag møtes rundt 50 barn og foreldre på gaupetreningene. Vi starter med litt orientering veiledet av trenere og foreldre og avslutter med leker og aktiviteter.

Oppleggene er tilpasset alle aldre, med tre løyper med forskjellig lengde og vanskelighetsgrad har alle noe å bryne seg på. Engasjerte trenere er alltid på plass for å veilede og hjelpe barna. I løpet av treningen legges det  opp til orienteringsrelaterte leker. Barna får prøve seg på Bing-o, emitløype, karttegnstafett og oppdagelses-O m.m.

Turer og løp

Hvert år reiser vi på noen kule turer og aktiviteter. Det blir sensommertur på familiesamling med bading, grilling og ikke minst overnatting og masse morsomme O-treninger en gang i august/september. En helg etter sommmeren kan 10-12 åringene være med på O-trollsamling med overnatting med andre klubber i kretsen og i november drar vi på o-event i Borås med den eldste gruppa. Se nyhetssak fra O-event i 2018.

På turene har vi ulike orienteringsaktiviteter, vi griller, sparker fotball, bader og leker fritt. Turene gir en god mulighet å bli bedre kjent med orienteringvenner og prøve noe nytt.

IMG_3755

Viktige aktiviteter

Våren 2020 – oppstart kl. 18, fremmøte litt før

 • 20.04, Tour of Lillomarka (TOL) fra Vesletjern, Ammerud, fri start fra 18-19
 • 22.04, Lillostua – Kick off for hele klubben og Gaupeoppstart.
 • 27.04, Tour of Lillomarka (TOL) fra Vesletjern, Ammerud, fri start fra 18-19
 • 29.04, Lillostua – ordinær trening.
 • 04.05, Tour of Lillomarka (TOL) fra Vesletjern, Ammerud, fri start fra 18-19
 • 06.05, Lillomarka arena – Lynkurs i orientering.
 • 09-10.05, Lille Gromløpet og Gromløpet (arrangør Lillomarka OL), Solemskogen
 • 11.05, Tour of Lillomarka (TOL) fra Solemskogen, fri start fra 18-19
 • 13.05, Lillomarka arena – Lynkurs i orientering.
 • 18.05, Tour of Lillomarka (TOL) Isdammen, Årvoll, fri start fra 18-19
 • 20.05, Lillomarka arena – Lynkurs i orientering.
 • 25.05, Tour of Lillomarka (TOL) fra Isdammen, Årvoll, fri start fra 18-19
 • 27.05, Lillomarka arena – ordinær trening.
 • 03.06, Lillomarka arena – ordinær trening.
 • 06-07.06, Familiesamling i Osloområdet ifm. Råtasskonkurransen 
 • 08.06, Tour of Lillomarka (TOL) fra Lillomarka arena, fri start fra 18-19
 • 10.06, Lillomarka arena – ordinær trening.
 • 15.06, Tour of Lillomarka (TOL) fra Lillomarka arena, fri start fra 18-19
 • 17.06, Lillomarka arena – ordinær trening.
 • 22.06, Tour of Lillomarka (TOL) fra Lillomarka arena, fri start fra 18-19

Alle onsdagstreninger fra 18-19.30.

På alle treninger fra Lillomarka arena er det saft og salg av sveler etter trening.

Tour of Lillomarka (TOL)

Tour of Lillomarka er en glimrende mulighet for at barn og foreldre kan få prøvd ut O-løp på riktig nivå. Løpene går nesten hver mandag hele sesongen i vårt nærmiljø! Er du usikker orienteringsløper så si ifra til gaupetrenerne så vil vi sørge for at du kommer igang i Tour of Lillomarka.

Tour of Lillomarka er gratis for medlemmer og her kan alle velge en løype på eget nivå. Mandagstoruren er en fin måte for foreldre å sette seg mer inn i Orienteringssporten på en smidig måte. Som veileder for egne barn er dette en flott anledning til å bli bedre kjent med kart og kompass så du står bedre rustet til å møte barnas spørsmål og veiledningsbehov. Den viktigste grunnen til å være med er imidlertid at det er veldig gøy å finne poster i skogen! Trenger du skygge en mandag for å komme igang så si i fra! Vi håper at så mange som mulig av våre eldste gauper vil prioritere denne treningsøkten for å bli mer vant til å løpe orienteringsløp. Det er en god ballast å med seg inn i ungdomsgruppa. Se oversikt over TOL løp på gaupekalenderen og på treningsoversikten på denne siden.

Oppmøtepremier

Årets oppmøtepremie for oppmøter som er avmerket på årets gaupekalender er ikke avklart enda så her får alle vente i spenning en liten stund til.

For de under 10 år er kravet 10 oppmøter på treninger/løp/samlinger som står oppført på gaupekalenderen.

For 10-12 årsklassen er kravet 10 oppmøter på treninger + 2 o-løp/samlinger (to av de som er markert med lilla farge i Gaupekalenderen).

Ferdighetsmerker har følgende krav (utdeles på Mini-o-sus i oktober). Hvert merke deles ut kun en gang for hver Gaupe:

Gull: Gjennomført minst 3 eksterne O-løp uten assistanse. Kan være parløp med en kompis!
Sølv: Minst 3 eksterne o-løp med assistanse eller minst 10 O-aktiviteter.
Bronse: Gjennomført minst 5 O-aktiviteter

 

Lillomarka treningstøy

Vi har nå fått inn masse nytt Lillomarka treningstøy også i barnestørrelser. Det vil bli mulighet til å kjøpe tøy på alle treninger fra Lillostua og vi starter salget på første onsdag etter påske. Alle kjøp belastes direkte med kort!

Trenings- og medlemsavgift

I Lillomarka O-klubb er det to typer avgifter. For alle som er med på fem eller flere treninger betaler gaupene en treningsavgiften på kr 500,-. Denne sendes ut på høsten etter at sesongen er avsluttet. Avgiften dekker Gaupetreninger og alle startkontingenter sesongen 2018.

Vi krever ikke medlemskontingent for det første året som Gaupe, men fra og med det andre året blir det automatisk sendt en faktura for medlemskontingent på kr 500,- for aktive medlemmer. Faktureringen skjer på slutten av sesongen. Se ellers hovedsiden for en full oversikt over familiemedlemskap m.m.

Nyheter

Aktiv i Lillomarka er i gang!

21. May 2019 - Mathias Benjaminsen


Aktiv i Lillomarka er et initiativ av o-klubben for å skape en felles samleplass for aktiviteter utendørs. Her vil du kunne være med på aktiviteter av alle slag som bruker naturen rundt nye Lillomarka Arena som utgangspunkt. Her er det treninger for absolutt alle – barn, ungdom, voksne, single, par – utrente, mosjonister og sprekinger!

Les mer…

Oppmøtekart