Jukola 3. leg (15.06.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Huuhanvuori
Arrangør: Jukola
Land: Finland
Disiplin: Relay
Etappe: 3
Ahh, endelig Jukola. Har sett frem til dette lenge. Hadde trent litt dårlig i det siste og var usikker på formen. Men etter et overraskende godt klubbmesterskapet fem dager før lovet det godt.

Vi dro ned på torsdag og prøveløp terrenget, virket steinette og fikk ingen god følelse. Var også sliten i beina av treningene og fotball golf. Men fra tidligere erfaringer er beina alltid gode på Jukola. Denne gangen var intet unntak.

Varmet opp og beina føltes bra. Steinar løp sterkt og jeg overlevert kartet, selv om jeg var 30 sek forsent på start.

Ut til startpost fikk jeg god oversikkt over løypa. Gikk rett på til 1. og hadde kontroll med myra og kollen rett før posten. Digg å treffe den. På vei opp til toppen fikk jeg også startet klokka…

2. var også grei og kjørte på hardt for å bli kvitt noen som hadde bommet på 1. og nå hang på. Hadde komandoen i gruppa ned mot 3. De andre runder gultfeltet på venstresiden, men jeg føler jeg har god kontroll og er ganske sikker på at jeg får en luke til dem.

Løper alene ut på langstrekket til 4. Tar igjen to stykker rett etter å ha krysset veien første gang. En av dem henger seg på. Løper kun på tråkk og følger med på rettningen og detaljene. Føles bra. Inngangen i posten blir litt rar. Har ok kontroll oppover lia, men klattrer nok litt høyt. På den lille skrenten i det hvite før posten har jeg 100% kontroll.

De to neste postene går på tråkk og er veldig greie.

På 7. blir det en lei bom på nesten 3 min. kommer ned på flata og er sikker på at jeg er på flata til venstre for posten. Løper videre og finner ikke noe. Bruker litt tid på å skjønne hvor jeg er men finner til slutt posten.

Til neste gjør jeg en ny 2 min bom. Gjør en paralellfeil med skrentene tror jeg ligger høyere opp. Blir litt klattring, men avverger en større letaksjon med å klattre opp til hogstfeltet og skjønner hvor jeg er.

Passe irritert løper jeg videre og selv med en vanskelig post på 10. kjører jeg på hardt. Spikrer den, selvtilliten kommer tilbake. Er nå sammen med en kar fra Rehns BK, han løper fort men har ikke noe problem med å henge med. Sammen tar vi de neste postene i bra tempo og samler en liten gruppe med løpere på veien.

Opp bakken til 15. post begynner gruppa å gå, jeg føler meg bra å presser på over toppen. Har posten lengst bort men det går fint. Har komandoen helt til 18. Da kommer jeg sammen med to som løper fortere.

Går to ganger i feil gaffling til 19. og 20. Til 19. var jeg for sliten til å brekke av fra klynga, heldigvis løper vi gjennom min post etterpå og jeg stempler på veien. Til 20. blir det litt værre. Har fortsatt kontroll og fortsetter til min post, men burde nok ha dratt venstre over det grønne ut av 19.

Gruppa jeg var med ser jeg nedover til 21. Trykker på til 22. og tar dem igjen. Vi bommer litt til 23. men holder klynga. Spurter på til 24. og inn til veksling og merker for første gang at jeg er litt sliten.

Veksler som 138 etter å ha løpt opp 39 plasser. Fornøyd med løpet, men skulle ha ungått de to store bommene. Da kunne det fort blitt et veldig bra løp.
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 3. leg (15.06.2014) Jukola 3. leg (15.06.2014)