10mila 2017 (29.04.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Gøteborg-Partille
Arrangør: IFK Gøteborg
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 8
Distanse: 11.54 km
Tid: 97:03
Jeg løp på Lillomarka 2 og jeg tror vi gjorde det litt som forventet på de 7 første etappene, men på alle de foregående etappene hadde eliten brukt lengre tid enn estimert og vi var enda lengre bak enn estimert. Dermed løp jeg ut i strålende sol og dagslys.
S-1: Det var et langt strekk, så jeg bestemte meg for å ta det litt rolig sånn at jeg visste hvor jeg var. Det gikk stort sett fint. Veksla ut samtidig med Tyrving 2 som jeg løp sammen med.
1-2: Etter at vi hadde løpt mot den første stien, tenkte jeg at jeg skulle løpe ned mot myra og følge den, men T2 og en annen løp opp stien, så jeg fulgte dem. Ca 10 sek senere oppdaget jeg en annen som løp ved myra og jeg beina ned dit. Jeg bomma litt i inngangen til posten, så jeg burde nok fulgt myra helt til stien, for å få en enklere inngang.
2-3: Jeg ble tatt igjen av to lag på post 3, og jeg hang på dem til 4. Det gikk litt fort og jeg var 10-20 meter bak, så jeg prøvde og kutte der de hadde løpt i svinger, men det endte med at jeg kutta posten. Oppdaget det heldigvis nesten med en gang og tok posten like bak de jeg hang på.
3-4: Nå var vi plutselig ca 5-6 lag sammen. Det gikk fort og jeg hang og hadde kun litt kontroll på retningen, i tillegg til at jeg så når vi var ved vannet. Vi havnet litt for langt sør for posten, og stoppa opp da vi ikke fant den. Jeg hadde ingen annen mulighet enn å vente til de andre fant ut hvor vi var, og det tok ca 10-20 sekunder, før vi løp til posten.
4-5: Kort og ganske enkelt strekk, men jeg hadde fortsatt problemer med å følge gruppa.
5-6: Rett etter at vi løp inn i terrenget fra veien mista jeg og T2 gruppa og jeg tok kommandoen i denne duoen. Kanskje jeg var litt sliten, kanskje jeg var litt utålmodig, men hvertfall hadde jeg ikke bra retning på dette strekket: det ble noen retningsskifter fordi jeg oppdaga at jeg hadde løpt i feil retning. Altså hadde jeg bare kontroll på hvor jeg var litt innimellom. Den siste unøyaktigheten retta vi opp etter at vi kom til stien ved 6.-posten og vi tok oss greit inn til posten.
6-7: Vi ble tatt igjen av en løper og jeg tenkte at han kunne orientere dette strekket, men han bomma. Og jeg bomma med ham. Jeg burde ha fulgt med bedre mens jeg hang, men jeg konsentrerte meg om å få av plastikken på en Gel og å drikken den, noe jeg brukte altfor lang tid på: ca 1 minutt. Jeg bestemte meg kjapt for å løpe tilbake til stien vi hadde kryssa og løpe til posten derfra. Nå var det de andre som også hadde bomma som hang på meg og bare etter noen sekunder løp de foran meg igjen i en litt annen retning og jeg fulgte dem. Det var en post der, men det var feil og rett etter var det en som fant riktig post, som var omtrent i retningen jeg hadde tenkt til å løpe i fra stien.
7-8: Jeg bestemte meg for å ta et eget veivalg og orientere selv, selv om stien som jeg løp nok var litt i det lengste laget. Jeg traff posten lett og hadde god kontroll på orienteringa.
8-9: Jeg var veldig usikker på hva som kunne være et bra veivalg og jeg er usikker på om det jeg valgte er noe bra. Jeg hadde hvertfall ganske god kontroll på hvor jeg var og traff posten bra. På strekket møtte jeg T2 og et lag og vi løp ca sammen.
9-10: Jeg hadde en litt skeiv utgang til posten og kom ned til myra da jeg hadde tenkt til å møte stien, men etter det gikk det bra.
10-11: Fant et fint og gjørmete tråkk ned til posten ;)
11-Mål: Synes at jeg spurta ganske bra etter denne turen i skogen og kom akkurat tidsnok i mål til å se på fellesstarten der 9. og 10. etappe startet.
Alt i alt var det et ganske greit løp. Jeg orienterte bra da jeg orienterte selv, men var ikke så god til å henge. Jeg tror også at jeg kunne klart å løpe litt fortere da jeg orienterte selv, selv om det kanskje er bedre å være på den sikre siden så man ikke sprekker.
Vis kommentarer (0)
 
10mila 2017 (29.04.2017)