Sølv til Andrine i NM

19. September 2018 - Mathias Benjaminsen

Andrine løp inn til sølv på mellomdistansen og fjerdeplass på langdistansen under NM. Jens var best av juniorene med sjetteplass på mellomdistansen. Alt i alt var det mange gode prestasjoner under årets NM uke på Vegårdshei.

NM startet sist torsdag med langdistanse fra Takserås. Terrenget på Vegårdshei består av realt skogsterreng med en blanding av nydelig villmark, åpne myrer og litt tettere skog. Andrine startet løpet på verst mulig måte med en stor bom på andre post. Hun la igjen nesten tre minutter, men løp fortest av alle derfra og inn. I mål ble det fjerdeplass 3:14 bak Marianne Andersen som vant.

Det ble også to premier i junior klassen til Jens og Elias på henholdsvis 15. og 18. plass i H17-18. Maria og Oda løp lenge veldig likt i D17-18, Maria holdt helt inn og ble nummer 22, mens Oda ble nummer 29
.

Mellom slagene bodde vi i Gjerstad på en tidligere bygdekino som var gjort om til asylmottak og overnattingssted

14PHYSIOLOGY OF ERECTION cialis online supplemental therapy..

. Heldigvis var både filmruller og tidligere gjester flyttet ut da vi kom og det ble tid til både biljard og bordtennis
.

På fredagen var det mellomdistanse kvalifisering for seniorene. Andrine kvalifiserte seg, men var et stykke bak. Det ble spekulert i bomming eller dårlig gjennomføring, men i følge hovedpersonen selv var det planlagt å spare krefter. Tydeligvis hadde hun bedre kontroll enn vi som satt hjemme.

Juniorene hadde hviledag på fredagen og var på kultur besøk i Risør. Foruten is og avslapping i den herlige sørlandsbyen ble det besøk på kystfortet på Urheia og Risørflekken. Risørflekken er en unik kalket steinformasjon som ble brukt som navigasjons merke for seilere så tidlig som på 1600-tallet.

Lørdag var det på’n igjen med mellomdistanse finale for både junior og senior. Andrine løp sterkt fra tidlig startnummer og satt en meget god tid i mål. Til slutt var det bare rutinerte Marianne Andersen som kunne tukte tiden til hennes. Det var lenge helt jevnt i skogen, men Marianne kom til slutt i mål fem sekunder foran Andrine.

Dermed ble det årets andre NM sølv på Andrine. Det forrige var på NM sprint i våres.

Juniorene gjorde det også bra, best av dem var Jens med sjetteplass i H17-18. Det var krevende orientering med skikkelig mellomdistanse preg. Jens leverte et stabilt løp uten større feil og kunne med det ta plass på podiet. Elias ble nummer 19 med litt tung kropp etter langdistansen.

Det var også moro å se Eirik gjøre et bra løp, han fikk mye TV-tid på storskjermen og ledet i mål. Det holdt til slutt til en 22. plass, som var et steg opp etter en litt skuffende langdistanse. Uheldigvis var det en plass unna premie.

Maria og Oda ble henholdsvis 29 og 31 i D17-18 som plasserte dem ca midt i klassen.

Søndag er stafett dag i NM. Vi hadde et meget bra damelag og et herrelag bestående av 17-18 åringer.

Damene var først ut med Delphine men det gikk ikke helt som planlagt. Som Delphine sa selv; “jeg bommet på alle steder hvor det gikk an å bomme”. Dermed ble det en litt amputert start på damene som vekslet på 35. plass ca 14. minutter bak. Karoline ga alt på andre etappe og klatret til 27. plass før Andrine løp en meget bra sisteetappe og kom i mål som 17