VM …og andre sommerløp med mestertitler

1. August 2014 - Vidar Benjaminsen

Gaute VM sprint - low

Gaute gasser på i VM i Venezia inn til en fin 16. plass. (Foto: JensO)

Mange Lillomarkinger har deltatt på sommerløp i år, men noen få har også deltatt i mesterskap – og da selve verdensmesterskapet. Både for seniorer og juniorer. I seniorenes VM i Italia i perioden 5-12. juli var det spennende å følge hele seks Lillomarka-medlemmer i kamp mot verdens aller beste postplukkere. Og slik gikk det…

Først ut i VM var sprinterne. Den individuelle sprintdistansen gikk i Venezia by, med en kvalifisering på morgenen på en øya Burano utenfor selve byen. Gaute Hallan Steiwer, Robert Merl (AUT) og Kris Jones (GBR) kvalifiserte seg for finalen, mens Christian Wartbichler (AUT) og Helmut Gremmel (AUT) var nære ved.

I sprintfinalen løp våre tre gutter jevnt og raskt. Robert ble bestemann med 11. plass, Gaute ble nr 16 og Kris nr.18 av de 45 kvalifiserte herrene. Alle var under minuttet bak VM-vinner Søren Bobach fra Danmark.

Robi VM sprint - low

Robert i de trange smugene i Venezia. (Foto: JensO)

Kris VM sprint - low

Kris tar ut alt inn mot mål. (Foto: JensO)

Dagen etter var det sprint-stafett der Gaute løp på Norges lag. En ikke helt topp etappe fra Gaute eller de andre norske løperne ga en 13. plass på lista. Robert og østerrike ble nr. 11.

Dermed var Gaute allerede ferdig med VM, når skogsdistansene fortsatte i Lavarone og Asiago. Helen Palmer gjennomførte en brukbar mellomdistanse og var mellomfornøyd med en 30. plass, i et meget krevende terreng. Robert fortsatte å imponere i mesterskapet og løp inn til personbeste på skogsdistanse med sin 14. plass på mellomdistansen. Dagen etter løp han sammen med Helmut og Gernot Kershbaumer på østerrikes stafettlag som satte ny «pers» ved å løpe inn til en sterk 7. plass på stafetten. Og stafettløping har de gutta lært seg i Lillomarka
.

Robi VM mellom - low

Robert løper Østerrike inn til 7. plass på VM-stafetten (Foto: JensO)

Norge tok for øvrig gull og bronse i mesterskapet, og det var det Haldens Olav Lundanes som stod for. De norske jentene løp jevnt bra med mange topp-10 plasseringer, mens gutta var noe svakere. Vi var flere lillomarkinger på plass under mesterskapet. Været var vekslende, med noe regn og temperaturer på 10-20 grader i høyden der løpene gikk. Men som alltid er det deilig å løpe sommerløp i nye omgivelser. Undertegnede med reisefølge Andrine, Mathias og Nicholas fikk løpt gjennom alle VM-distansene i etterkant, og det var spennende å oppleve kart og løyper.

Ferietur med fam Benjaminsen

På sommerferietur med Benjaminsens. Stort sett er det trening som gjelder der i gården. Det fikk Nico erfare.

En drøy uke etter senior-VM var det klart for junior-VM i Bulgaria. Der deltok også fire lillomarka-medlemmer, Lucy Butt, 20, (GBR), Ellen Reinhard, 20, (SUI), Sandrine Müller, 19, (SUI) og Riccardo Scalet, 18, (ITA). I junior-VM løper alle deltakerne alle distanser, sprint, lang, mellom og stafett (i den rekkefølgen). Riccardo sto for den store overraskelsen i mesterskapet da han løp inn til sølv på mellomdistansen. Men han løp stabilt bra i hele mesterskapet og viste at han har tatt mange steg i riktig retning det siste året. Og han har også to år igjen av juniortiden. Stabilt kan man trygt si om Sandrine også, da alle løpene hennes var topp-10 plasseringer. Både Riccardo og Sandrine kommer for øvrig til Norge denne uken for å delta på Camp Norway og junior-VM treningsleir i Rauland, samt løpe Night Hawk stafetten for Lillomarka. JVM-løperne fikk disse resultatene ut fra løpsfordelingen over. Lucy (26/30/35/11), Ellen (38/dnf/25/4), Sandrine (9/8/9/4), Riccardo (31/10/2/19).

Scalet-tt

Riccardo på vei mot JVM-sølv i Bulgaria. (Foto: Erik Borg)

Det kommer etter hvert også flere mesterskap med Lillomarka-løpere involverte. Til student-VM i Tsjekkia 12-16. august er Gaute Hallan Steiwer tatt ut til å representere Norge. Dit skal også Kris Jones for Storbritannia.

Til militær-VM i Østerrike 24-30. august skal Jonas Sommerstad Juveli og Nicholas Oskarsson representere Norge. Der møter de garantert klubbkollega Helmut Gremmel.

Nico er også tatt ut til å representere Norge på Euromeeting i Sverige 22-24. august

undergo cardiac evaluation and management prior toED. Alterations in drug dosages or classes may be of cheap viagra online.